Європейських автовиробників обурила навала «китайців» > Gercek Tesisat

Європейських автовиробників обурила навала «китайців»

На Паризькому автосалоні, що проходить у ці дні, китайські автовиробники представили безліч новинок, у тому числі з електричними силовими установками, які найближчим часом можуть з’явитися в дилерських центрах Європи. Місцеві концерни негативно відгукуються про конкурентів із Піднебесної і вже звернулися до влади з проханням вжити заходів.

Так, на моторшоу дебютували новинки BYD, Great Wall привіз машини суббрендів Ora та Wey, також присутні моделі компаній Seres та Leap Motor.

Місцеві концерни, однак, зовсім не раді розширенню модельного ряду електрокарів у Європі. Хоча б тому, що європейські та китайські виробники перебувають у нерівних умовах.

На думку глави Stellantis Карлоса Тавареса, сьогодні податки для китайських автомобілів у Європі набагато менші, ніж для європейських машин у Піднебесній. За його словами, при ввезенні на територію ЄС компанії з Китаю сплачують мито у розмірі 10%, тоді як податок для продукції європейських виробників у Китаї становить 15-25%.

«Дуже просто, ми маємо попросити Європейський Союз запровадити в регіоні такі ж умови для китайських виробників, на яких ми, західні компанії, конкуруємо у Китаї», – наводить слова Тавареса Automotive News.

Втім, топ-менеджер визнає, що для таких заходів є кілька серйозних перешкод. Зокрема, на першому етапі китайці готові почати працювати собі на збиток, що дозволить зайняти вигідні позиції та збільшити продажі.

Крім того, Таварес побоюється, що найбільші німецькі виробники можуть виступити проти нововведень, оскільки багато компаній із Німеччини тісно співпрацюють із автогігантами з Піднебесної та мають спільні підприємства.

Крім цього, китайські покупці можуть негативно сприйняти подібні зміни та припинити купувати машини з Європи. А тим часом, саме авторинок Піднебесних є найбільшим у світі.

Сьогодні китайські виробники займають близько 5% ринку електромобілів Європи.

admin

Наверх