Європейським автовиробникам загрожує дефіцит скла > Gercek Tesisat

Європейським автовиробникам загрожує дефіцит скла

Європейські виробники ризикують зіткнутися з гострим дефіцитом автомобільного скла через різке зростання цін на енергоносії, повідомляє The Wall Street Journal. Наприклад, Volkswagen вже почав створювати запаси деталей і розпочав пошуки постачальника за межами Європи. 

Газета з’ясувала, що Volkswagen створює запаси лобового, заднього та бокового скла. Справа в тому, що для їх виготовлення необхідна теплова енергія, яка зазвичай забезпечується за допомогою газу. Останні місяці ціни на енергоносії пішли вгору, що не могло не вплинути на вартість готової продукції. Німецький автовиробник також шукає постачальника деталей у країнах, яким не загрожує криза постачання газу.

Концерн BMW ще у травні оголосив про намір перейти на альтернативні джерела енергії на виробництві, щоб мінімілізувати залежність від газу. 

Тим часом, автомобільна промисловість досі страждає через глобальний дефіцит напівпровідників, і ця проблема стосується не лише європейських компаній. Так, раніше японські Toyota та Honda змушені були скоротити виробничі плани. Прибуток Toyota впав майже вдвічі через дефіцит електронних компонентів та зростання витрат.

admin

Наверх