Автомобілі Subaru обзаведуться штучним інтелектом > Gercek Tesisat

Автомобілі Subaru обзаведуться штучним інтелектом

Компанія Subaru готує нову ітерацію фірмового комплексу помічників водію EyeSight, вперше представленого у 2008 році. Вона працюватиме на базі штучного інтелекту, який відповідатиме за автономне водіння та автоматичне паркування. Як пише Automotive News, роботи в цьому напрямку дуже багато: за планом, просунутий комплекс представлять лише в 2025 році, а основна мета, якій він служитиме, – підвищення безпеки на дорогах.

Штучний інтелект покладатиметься на дані зі стереокамер, завдяки яким зможе розпізнавати об’єкти в умовах поганої видимості. AI (artificial intelligence) «домальовуватиме» отриману картинку: наприклад, він зможе виявити людину на дорозі, якщо вона видна не цілком, а також розпізнавати припорошену снігом або нечітку розмітку.

EyeSight нового покоління також зможе оновлюватись «по повітрю», як і сучасні мультимедійні системи.

За розробку відповідає лабораторія Subaru Lab, що відкрилася у Токіо у грудні 2020 року. Там для тренування алгоритмів AI використовують машинне навчання, проте популярні в інших розробників лідари вони застосовувати не мають наміру. За словами Тору Сайто, заступника директора Subaru Lab, система стереокамер дає ефективніший результат, створюючи тривимірні зображення.

«Інші автовиробники використовують радари, монокулярні камери та лідари. Але стереокамери здатні робити зразу все, що ці три технології роблять окремо», – сказав Сайто.

При цьому акцент розробники роблять не тільки на автономність, але в безпеку. Це збігається з довгостроковим планом Subaru щодо досягнення нульової смертності за участю автомобілів бренду до 2030 року. Вже зараз машини, обладнані поточною версією EyeSight, беруть участь в інцидентах із пішоходами на 60 відсотків рідше, ніж авто позбавлені цього комплексу.

admin

Наверх