У BMW передбачили падіння світового продажу через високу інфляцію > Gercek Tesisat

У BMW передбачили падіння світового продажу через високу інфляцію

Німецький виробник преміум-автомобілів BMW у четвер звітував про квартальний чистий прибуток, який перевищив очікування аналітиків, пише Reuters. Однак у компанії зазначають, що результати досягнуто за рахунок високої вартості автомобілів. На тлі зростання ризиків рецесії та інфляції це може зіграти злий жарт: у найближчому майбутньому у людей просто не виявиться грошей на такі дорогі покупки, побоюються в BMW.

Більш високого прибутку вдалося досягти навіть на тлі падіння продажів та скорочення виробництва через дефіцит напівпровідників, зазначається у звіті. Причина – у стійкому попиті не автомобілі, які дозволили підвищити ціни як BMW, так і іншим світовим виробникам.

Однак отримувати зиск із ситуації на ринку довго не вийде, попереджають аналітики. За їх прогнозом, посилення економічної кризи призведе до того, що покупці почнуть все рідше наважуватися на дорогі покупки, прагнучи заощадити гроші. Завищені ціни при цьому будуть ще одним стримуючим фактором.

Тим не менш, короткостроковий прогноз залишається позитивним. «Позитивна динаміка» BMW збережеться і в 2023 році, впевнений фінансовий директор Ніколя Петер, хоча сумарний продаж буде нижчим, ніж у 2021-му. Обсяги збуту електромобілів мають подвоїтися.

У третьому кварталі продажі BMW впали на 9,5 відсотка в порівнянні з тим же періодом минулого року. При цьому виторг баварського автовиробника підскочив на 35,3 відсотка до 37,18 мільярда євро, перевершивши очікування аналітиків.

admin

Наверх