Авторефрижератор Electra eCargo FCEV пройшов споживчі випробування > Gercek Tesisat

Авторефрижератор Electra eCargo FCEV пройшов споживчі випробування

Завершилися споживчі випробування нової електровантажівки eCargo FCEV на водневих паливних елементах, виготовленої британською компанією Electra Commercial Vehicles. Протягом трьох місяців машина працювала у мережі супермаркетів Sainsbury’s. В даному випадку це був авторефрижератор – з мультитемпературним фургоном марки Solomon, холодильним агрегатом Carrier Transicold TRS Iceland, потужним інвертором та гідробортом Dhollandia.

Щодня автомобіль долав у середньому 334 км. І при цьому з нульовим шкідливим викидом. Для порівняння, дизельна вантажівка такого класу – повною масою 19 т – за аналогічний денний пробіг викидає в атмосферу 314 кг СО2.

Машина Electra eCargo оснащена силовою установкою на водневих паливних елементах від Proton Motors потужністю 44 кВт. Вона живить батареї ємністю 225 кВт. Водень у кількості 20 кг зберігається у чотирьох резервуарах під тиском 350 бар. Як показала експлуатація у реальних умовах, за робочий день машина витрачала лише до 65% всього водню. Таким чином, реальний запас ходу сягає 512 км.

Партнером випробувань стала компанія Element 2, яка працює над створенням мережі водневих заправних станцій по всій країні. До речі, акумуляторні батареї вантажівки Electra eCargo FCEV також можна зарядити ззовні – змінним або постійним струмом на відповідних станціях.

admin

Наверх