Черги за новими Hyundai та KIA розтяглися до півтора року > Gercek Tesisat

Черги за новими Hyundai та KIA розтяглися до півтора року

Hyundai Motor та KIA продовжують відчувати серйозні проблеми на виробництвах, пов’язані з наслідками пандемії та глобальним дефіцитом електронних комплектуючих. Весною до них ще додалися і збої в логістиці.

Наприкінці минулого року «борг» KIA лише на домашньому ринку становив близько 100 тисяч автомобілів, а на початок 2022 року це число зросло до півмільйона. Разом із замовленими автомобілями Hyundai сума «боргу» перевищує мільйон.

Передплачені автомобілі склали 15 відсотків від загального продажу Hyundai та KIA минулого року. Загалом корейським маркам вдалося продати 6,66 мільйона машин при запланованому об’ємі в 7,47 мільйона: досягти мети завадив дефіцит напівпровідників та інші проблеми з деталями, які заважають виробникам зберігати робочий ритм.

Щодо моделей, то, наприклад, черга за кросоверами KIA Sorento і Sportage з гібридними силовими розтягнулася на півтора роки. До довгого очікування варто приготуватися покупцям мінівену Carnival та седану K5, доставка яких займає приблизно по 11 місяців. Більше одного року доведеться чекати автомобілі тим, хто замовив електричні Hyundai Ioniq 5 та Porter, а також кросовери Genesis GV60 та GV70.

admin

Наверх