Німецько-китайська компанія Borgward стала банкрутом > Gercek Tesisat

Німецько-китайська компанія Borgward стала банкрутом

Borgward Auto, більша частина якої належить китайській компанії UCAR, пройде через процедуру банкрутства та ліквідації. Відповідну заяву вже подано до Пекінського суду, і рішення буде оголошено на початку липня. Причина – у провальних показниках продажу.

За словами інсайдерів, «Borgward приречена». Успіху на ринку не трапилося, і жоден інвестор не зацікавився вкладатись у компанію. Тому банкрутство і подальша ліквідація є «найкращим варіантом».

Borgward була заснована в Німеччині в 1919 році. Вона починала нарівні з «німецькою трійкою», але справи не пішли в гору, і в 1961 компанія збанкрутувала. Майже через півстоліття її відродив Крістіан Боргвард, онук засновника Карла Боргварда, а 2014-го пекінська Foton Motor Group придбала компанію за п’ять мільйонів євро.

У 2016 році на світ з’явився первісток відродженої марки – кросовер Borgward BX7, продаж якого на піку доходив до 6000 екземплярів на місяць. Проте вже наступного року інтерес покупців став згасати. Не показали блискучих результатів і два наступні позашляховики.

Тоді Foton почала шукати покупця для бренду, що став збитковим. Він знайшовся у 2019 році: 67 відсотків активів Borgward викупили співвітчизники з UCAR, що спеціалізується на оренді автомобілів, таксі та автокредитах. Під крилом UCAR Borgward випустила останню модель компакт-крос BX3 з доступним цінником. Проте пандемія не лише порушила плани, а й фактично «вбила» марку з непростою долею.

admin

Наверх