У США доплатять за переобладнання бензинових автомобілів на електричні > Gercek Tesisat

У США доплатять за переобладнання бензинових автомобілів на електричні

У США планують стимулювати переобладнання «паливних» автомобілів на електричні. Законопроєкт, який передбачає податкову пільгу 2000 доларів для автовласників, які готові піти на такий крок, зареєстрував сенатор штату Каліфорнія Ентоні Портантіно.

Новий «батарейний» автомобіль у США в середньому коштує 65 000 доларів. Це досить значна сума для пересічних американців. Нова податкова пільга має полегшити їм перехід на «зелені» технології.

Звісно, ця сума не покриє витрати на переобладнання бензинового автомобіля на електромобіль. Зазвичай це коштує близько 14 000 доларів. Деякі виробники випускають «мотори в коробці», але для їх установки потрібен автомобіль-донор. Таким чином, тим у кого немає відповідного автомобіля «електрифікація» обійдеться набагато дорожче.

Зі слів Портантіно, у разі ухвалення внесеного ним законопроєкту більш ефективно реалізувати його норми дозволять рекомендації Каліфорнійської ради щодо повітряних ресурсів. Регулятор відповідатиме за визначення відповідних заявників, встановлення меж доходів та допомагатиме у забезпеченні відповідними комплектами для переобладнання.

Ідею Портантіно підтримує Асоціація ринку спеціального обладнання (SEMA). Ухвалення нової пільги дозволить підтримати ринок післяпродажного обладнання. Зокрема, сприятиме створенню нових робочих місць у невеликих автомайстернях, які займаються переобладнанням електромобілів.

Але головна мета – зниження шкідливих викидів в атмосферу. Крім того, 2035 року в Каліфорнії почне діяти заборона на продаж нових автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами.

admin

Наверх