На білоруському заводі Geely запустять виробництво нового седана > Gercek Tesisat

На білоруському заводі Geely запустять виробництво нового седана

Генеральний директор підприємства «БелДжи» Геннадій Свідерський заявив в ефірі телеканалу «Білорусь 1» про розширення модельної лінійки марки Geely в країні. За його словами, на ринку є потреба в бюджетних моделях, а саме седані. Про який саме автомобіль йдеться, Свидерський не уточнив, але очікується, що він буде дешевшим за нинішні машини Geely, які виробляються на «БелДжи». Місцеві ЗМІ припускають, що це може бути Emgrand чи Preface.

Emgrand – це бюджетний однокласник Hyundai Elantra, який минулого року переступив четверте покоління. Він представлений у Китаї з 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 114 кінських сил і коштує на місцевому ринку від 87 000 юанів (трохи більше 13 тис доларів).

Що ж до Preface, то це седан бізнес-класу, і навесні 2022 року партію таких машин привезли до Республіки Білорусь для вивчення попиту. В основі моделі лежить платформа CMA, а під капотом вона має бензиновий 190-сильний турбомотор об’ємом 2,0 літра. У Китаї за Preface просять від 113,7 тисяч до 152,7 тисяч юанів (приблизно від 17 до 25,5 тисяч доларів).

Проте седаном на «БелДжі» справа не обмежиться. Глава «БелДжи» заявив, що у 2023 році «очікується поява повнорозмірної моделі KX11». Цей кросовер вже підтверджений для російського ринку, і для нього вже вибрано експортну назву Geely Monjaro.

admin

Наверх