Марка Nio готує електричного конкурента BMW X5 > Gercek Tesisat

Марка Nio готує електричного конкурента BMW X5

Видання AutoHome опублікувало фотографію нового кросовера китайської марки Nio – ES7. За даними журналістів, він побудований на архітектурі NT 2.0 і оснащений комплексом автономного водіння на чіпах NVIDIA. На місцевому ринку ES7 конкуруватиме з довгобазним BMW X5, хоч і отримає, швидше за все, електричну силову установку, аналогічну седану ET7. Вона включає два електромотори та батарею ємністю до 150 кіловат-годин.

Nio ES7 має характерний для марки дизайн із плавними «обводами» кузова та «двоповерховою» оптикою. На стику лобового скла та даху помітні дві камери та лідар, необхідні для роботи автопілота. Насправді датчиків може бути набагато більше, адже навіть у седана ET7 їх тридцять три.

Кросовер побудований на технологічній платформі NT 2.0, підтримує 19 функцій автономного керування і керується чотирма чіпами Nvidia Drive Orin, що дозволяє розрахуватися як мінімум на третій рівень автономності.

Про силову установку ES7 поки нічого не відомо. Швидше за все, його дістанеться система аналогічна ET7. Вона складається з переднього 245-сильного електромотора на постійних магнітах та заднього асинхронного потужністю 408 кінських сил. Сукупна віддача – 653 сили та 850 Нм.

Для седана заявлені батареї на 70 та 100 кіловат-годин, а також твердотільний акумулятор ємністю 150 кіловат-годин, що дасть 1000 кілометрів пробігу без підзарядки.

Батареї можна брати за «підпискою». Крім того, Nio має власну мережу станцій Power Swap Station 2.0, на яких заміна розрядженої батареї на нову займе менше трьох хвилин. Кожна станція за добу може обслужити до 312 автомобілів. На жовтень 2021 року їх налічувалося 551 у 60 містах Китаю, а на початок 2022-го компанія планувала збільшити кількість станцій до 700.

admin

Наверх