Українці зможуть масово встановлювати американські комплекти "Вампір" на пікапи > Gercek Tesisat

Українці зможуть масово встановлювати американські комплекти "Вампір" на пікапи

У рамках пакету в 3 млрд. дол. для України, про який Пентагон оголосив у середу, система Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment є портативним комплектом, який може бути встановлений на більшість автомобілів з вантажним відсіком для запуску Advanced Precision Kill Weapons System або інших боєприпасів із лазерним наведенням.

За словами представників компанії L3Harris, ця зброя – невелика чотириствольна ракетна установка та сенсорна куля – може бути змонтована за дві години і керуватись однією людиною. Вона може бути оснащена ракетами для ураження наземних чи повітряних цілей, включаючи безпілотні авіаційні системи.

“Вампір” сама по собі є системою протидії безпілотним літальним апаратам”, – сказав Колін Кал, заступник міністра оборони з питань політики, на прес-брифінгу в середу. “Це кінетична система, яка використовує невеликі ракети, щоб збивати БПЛА з неба”.

Хоча на сайті L3Harris система Vampire не рекламується як зброя для боротьби з безпілотниками, Україна використала такі боєприпаси для знищення безпілотників під час конфлікту з Росією.

Українські військові отримали пікап з системою РСЗО

admin

Наверх