Компанія Zenvo працює над 1800-сильним гіперкаром > Gercek Tesisat

Компанія Zenvo працює над 1800-сильним гіперкаром

Комерційний директор датської компанії Zenvo Automotive Єнс Свердруп в інтерв’ю виданню Top Gear розповів про роботу над наступним гіперкаром. Спортивний автомобіль отримає гібридну силову установку на базі двигуна V12 потужністю 1500-1800 сил, а також нову трансмісію та шасі. Крім того, у машини з’являться одразу дві версії із допуском на дороги загального користування. Одна комфортніша, інша орієнтована на трек.

Датський виробник гіперкарів Zenvo Automotive не настільки широко відомий, як його шведський сусід Koenigsegg. У портфоліо фірми три моделі. Найсвіжіша, TSR-S, коштує близько 1,5 мільйонів євро. Дводверка оснащена мотором V8 5.8 (1193 к.с., 1100 Нм) з двома приводними нагнітачами, гоночною коробкою передач і розганом до ста за 2,8 секунди. TSR-S випускається з 2018 року, тому в роботі вже знаходиться наступна машина з запланованою віддачею в діапазоні 1500-1800 кінських сил.

Гіперкар обіцяно нове вуглепластикове шасі, трансмісія, електричний привід і двигун V12 модульної конструкції. Все це буде спроектовано власними силами. Мотор отримав два електричні турбокомпресори і без гібридної «доважки» видаватиме близько 1200 сил. Пару йому складуть електромотор на передній осі та восьмиступінчаста коробка передач.

Версій планується дві: комфортна та трекова. Перша, можливо, виявиться повнопривідною, а другий дістанеться більш агресивна аеродинаміка і полегшені деталі. Пізніше на шасі гіперкара можуть побудувати модель початкового рівня, скажімо, з мотором V8. Цікаво, що платформа є повністю сумісною з електричними силовими установками. Однак поки що клієнтам Zenvo потрібні автомобілі з ДВС.

admin

Наверх