Компанія Maserati представила кросовер Grecale > Gercek Tesisat

Компанія Maserati представила кросовер Grecale

Новинка оснащена двигуном V6 Nettuno від моделі MC20, восьмидіапазонним автоматом та повним приводом із самоблокувальним диференціалом позаду. Найбільш «потужна» модифікації Grecale Trofeo розганяється до «сотні» за 3,8 секунди – як і BMW X3 M Competition.

Розміри Maserati Grecale («Грекаль» – це холодний середземноморський вітер, що віє з острова Мальта) у початковій версії GT – 4846x2163x1670 міліметра.Відстань між осями – 2901 міліметр. Тобто за габаритами новинка потрапила якраз між Levante та Alfa Romeo Stelvio, з яким вона ділить задньопривідну платформу Giorgio. Візуально кросовер виділяється заниженою, проте досить широкою, решіткою радіатора, чистотою форм, «нотками» з вуглепластику та «бумерангами» ліхтарів, створеними під натхненням від купе 3200 GT (1998–2002).

Загалом у «Грекаля» буде три версії: GT, Modena та Trofeo. Усі – із восьмидіапазонним автоматом. Перші дві оснащені помірно-гібридною «турбочетвіркою» 2.0 потужністю 300 та 330 кінських сил відповідно. У Trofeo під капотом стоїть Nettuno V6 3.0 з двома турбокомпресорами, що видають 530 сил та 620 Нм моменту. Початково цей двигун з форкамерною системою запалення розроблявся піл купе MC20 (630 к.с., 730 Нм), тому адаптація під мейнстримовий Grecale позбавила його низки «фішок».

Як мінімум, тут немає системи змазки з сухим картером, а правий ряд циліндрів деактивується на крейсерських швидкостях для економії палива. Але збережені і подвійне запалення, з передкамерною системою, як і у болідів Формули-1, так і з традиційною іскровою. З таким двигуном кросовер набирає сотню за 3,8 секунди – як і BMW X3 M Competition, та залишає позаду Porsche Macan GTS. Молодша та середня версії «Грекаля» витрачають на розгін до ста 5,6 та 5,3 секунд відповідно.

Привід у Maserati Grecale повний, з динамічним розподілом моменту між осями, причому на «зарядженій» версії Trofeo вся доступна тяга може йти тільки на задні колеса. Спортивності кросовер додає і система Vehicle Dynamic Control Module (VDCM) – аналог маздовської G-Vectoring Control.

Суть роботи цього налаштування проста: у поворотах VDCM оцінює ймовірність зносу передньої осі, за необхідності знижуючи подачу моменту або вибірково задіює гальмівні механізми.

Для Grecale доступні самоблокувальний диференціал задньої осі та пневмопідвіска з діапазоном регулювань дорожнього просвіту 65 міліметрів. Гальма – з чотирьох-або шестипоршневими супортами. Їздових режимів п’ять: Comfort, GT, Sport, Corsa (тільки для Trofeo) і Off-road.

У салоні розатшовані: мультимедіа на ОС Android Automotive з двома екранами діагоналлю 10,25 дюйма, аудіосистема Sonus faber з 14 або 21 динаміком, а на передній панелі встановлений смарт-годинник.

Згідно з новою стратегією, у Maserati Grecale буде і повністю електричний варіант Folgore, відрізнити який можна за ексклюзивним відтінком кольру Rame Folgore. Відомо, що електрокросовер буде оснащений 400-вольтовою батареєю ємністю 105 кіловат-годин, а його силова установка розвиватиме 800 Нм тяги.

На європейському ринку «звичайні» версії кросовера з’являться у першій половині 2022-го. У США, Канаді та деяких країнах Латинської Америки – до осені. Електричні Grecale Folgore надійдуть у продаж лише через рік після паливних версій.

admin

Наверх