Електрокросовер Toyota Bz4x обзаведеться спортивною версією > Gercek Tesisat

Електрокросовер Toyota Bz4x обзаведеться спортивною версією

Toyota готується до швидкого розширення своєї інноваційної лінійки електромобілів bZ. У найближчому майбутньому в ній з’явиться, як мінімум, чотири моделі. Однією з них буде високопродуктивна версія недавно випущеного електричного кросовера bz4x. Появу новинки підтвердив головний інженер проекту Дайсуке Ідо. За налаштування електричної «запальнички» відповідатиме підрозділ Toyota GR Sport. Але остаточно рішення ще не ухвалено.

За словами Ідо, найбільша проблема під час розробки такого автомобіля – ризик недоотримати потужність або крутний момент від електричної трансмісії. Оскільки GR bZ4X повинен відповідати іншим моделям лінійки Toyota GR.

Яким буде bZ4X компанія показала в січні цього року в Токіо, продемонструвавши концепт bz4x GR Sport. При цьому ніякої технічної інформації озвучувати не стали. Один із можливих варіантів стане двомоторна силова установка потужністю 408 к.с. (два мотори по 204 к.с.).

Крім bZ4X, Дайсуке Ідо очолює розробку всіх електромобілів Toyota, зокрема надкомпактного C+pod, призначеного для внутрішнього ринку Японії. Наприкінці 2021 року марка представила 16 майбутніх електромобілів. Передбачалося, що наступними моделями в BZ-лінійці будуть кросовери – компактний, повнорозмірний, міський і середньорозмірний.

Також інженер Toyota, підтвердив розробку нової електричної платформи для компактних моделей. Нагадаємо, що bZ4X побудований на платформі Toyota e-TNGA, призначеної для автомобілів C- і D-сегмента (сімейні седани і позашляховики).

Габаритна довжина Toyota Bz4x становить 4690 мм, ширина – 1860 мм, висота – 1650 мм. На конвеєр новинка встала в квітні 2022 року. Кросовер можна купити не тільки на рідному ринку марки, а також в США і Європейському Союзі.

Електрокросовер доступний в передньо- і повноприводній версіях потужністю 204 і 218 к.с. (два мотори по 109 к.с.) відповідно. З місця до 100 км/год моноприводний bZ4X прискорюється за 8,4 с, повноприводний – за 7,7 с.

Ємність літій-іонної батареї в обох версіях – 71,4 кВт*год. Запас ходу передньоприводного кросовера становить 559 км, повноприводного – 540 км в Європейському випробувальному циклі WLTC. Батарея підтримує швидкісну зарядку потужністю 150 кВт. Час зарядки до 80% ємності – 30 хвилин.

admin

Наверх