В Україні створили проєкт по відновленню 1000 армійських вантажівок для ЗСУ "Тачки на ТРОкачку" > Gercek Tesisat

В Україні створили проєкт по відновленню 1000 армійських вантажівок для ЗСУ "Тачки на ТРОкачку"

Його суть полягає у відновленні вже наявних в Україні військових вантажівок ГАЗ-66, УАЗ-452, БТР-60, Урал та ЗІЛ, які перебувають на базах зберігання ЗСУ, але у жахливому технічному стані. Саме їх будуть відновлювати до працездатного стану і відправляти до ТРО та ЗСУ.

Чому саме цей хлам, а не закупівля вживаних вантажних автомобілів у Європі? Як повідомив один з співавторів проєкту Віктор Шевченко – офіцер управління логістики штабу Командування Сил ТрО ЗСУ, співвласник групи логістичних компаній ZAMMLER :

“Нагальна потреба зараз на фронті – 4000 таких військових машин. Тут спокійно. Хай вас не лякає цифра, бо далі – найцікавіше. Ці машини є! Коли я зрозумів потребу, теж одразу подумав про купівлю. Але ціни на такі машини – космос. Ціна одного вживаного військового авто, приміром на аукціоні у США, – це щонайменше 15 000 доларів. Додайте сюди вартість доставки, ремонту (а він теж потрібен), заміну фільтрів і т.д. Тому ремонтувати те, що є – однозначно вигідніше і швидше. А виявилось, що насправді ці авто у нас “під носом” – на складах зберігання ЗСУ. Так, вони потребують ремонту. Але вартість не зрівняється з купівлею – ремонт однієї військової вантажівки обходиться нам зараз у $2500-3000.

Перших 7 машин я відремонтував своїм коштом, віддали хлопцям на фронт і переконались – це працює! Зараз вже відремонтовано 17 машин спільно із Regno. А віднедавна з нами нові круті партнери – Trident Tribes Spirit of America Worldwide Alterra Group Спеціально для запуску цього проєкту створено БФ “Буревій” – щоб все звітно-чесно-прозоро.

Військовим механікам зараз є чим займатися. Тож треба залучати цивільні СТО. Зрештою, вся процедура: від першої розмови про пошук авто і до ремонту першого ГАЗ-66 зайняла півтора місяця. За цей час ми узгодили всі формальні моменти, подивилися машини, знайшли цивільні СТО та майстрів, які нам допомагають. Строки ремонту залежать від стану. Зазвичай, одна автівка – це від 14 до 20-ти днів. І половина цього часу – це пошук або очікування запчастин. Раніше на ці автівки ставилися запчастини із рф, але зараз ви ж розумієте…Ми всюди шукаємо китайські.

Зараз шукаємо виходи на великі українські компанії, які виробляють запчастини – аби вони долучилися до відновлення машин. З-поміж найдорожчого (це якщо двигун справний) – спеціальна гума. На військові вантажівки не переставиш комплект з цивільних. А одне колесо на ГАЗ-66 коштує від 20 000 гривень.

Інколи трапляються по 10-12, але це якщо зроблять знижку для ЗСУ. А треба 4 шт. та запаска. А на “Урали”, “Камази” та “Зіли” – взагалі 6 шт. плюс запаска. Потрібні радіатори, акумулятори, свічки, проводи, мастила. Ми будемо раді любим партнерам. Разом ми зможемо легко подолати цю роботу і відновити потрібну кількість вантажівок.

Наша амбітна мета – відновити для ТРО та ЗСУ 1000 військових вантажівок. Приєднуйтесь до проєкту. Нам потрібні партнери з бізнесу, СТО, постачальники запчастин, інформаційні партнери. Зрештою, ви можете просто задонатити на сайті проєкту https://trocars.in.ua/. Хоча, відверто скажу, я більше орієнтуюсь таки на активність бізнесу.
Так що нумо, долучайтесь, давайте ТРОкачнемо тачки для ЗСУ!”
– каже Віктор Шевченко.

Як допомогти проєкту “Тачка на ТРОкачку”

admin

Наверх