Chery відмовилася від випуску автомобілів на УАЗі > Gercek Tesisat

Chery відмовилася від випуску автомобілів на УАЗі

Chery відмовилася від випуску автомобілів на УАЗі - Chery
Нещодавно УАЗ потрапив до списку санкцій Євросоюзу, що поставило хрест на планах Chery налагодити виробництво в Ульяновську. Як повідомляє газета «Ведомости», тепер китайська компанія має два сценарії дій: або локалізувати випуск машин на іншому майданчику «Соллерс Авто» (наприклад, у Владивостоці), або налагодити збірку самостійно – як варіант, на потужностях одного з російських заводів якиї-небудь з європейських марок у разі її відходу.
В даний час Chery постачає автомобілі в Росію з Китаю, проте чутки про те, що компанія розглядає можливість локалізації в країні, ходять уже не перший рік. Навесні цього року на складальній лінії Ульянівського автозаводу було помічено незабарвлений кузов позашляховика Chery Tiggo 8, з чого ЗМІ зробили висновок, що китайська марка може локалізувати складання машин на потужностях УАЗу. Однак цим планам завадив той факт, що на початку червня УАЗ потрапив до списку санкцій ЄС.

Ще одним ймовірним місцем збирання автомобілів Chery в Росії називали завод «Соллерс» у Примор’ї – до весни цього року там збирали три моделі Mazda, а саме Mazda6, CX-5 та CX-9. У травні “Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус” не повернувся до роботи після канікул і простоює донині. Наприкінці липня до Примор’я прибула делегація з Китаю, у складі якої були представники Chery та Geely. Чим закінчились переговори, невідомо.

Тим часом, Chery має намір розширити модельний ряд у Росії – до нього можуть увійти седани. Одним з них, за чутками, стане Arrizo 6 Pro (він же Arrizo 5 Plus), який можна порівняти за габаритами з Hyundai Elantra. Втім, фінальне рішення щодо запуску нових продуктів залишається за штаб-квартирою марки.

У росії можуть запустити виробництво автомобілів Chery

admin

Наверх