Коли скасують нульове розмитнення? > Gercek Tesisat

Коли скасують нульове розмитнення?

Коли скасують нульове розмитнення? - митн

На цьому тиждні активізувався рух по скасуванню нульвого розмитнення. нагадаємо, що відповідний законопроект №7418, яким повертається мито, акциз та ПДВ на імпортні автомобілі, вже розглядав профильний Комітет Верховної Ради. Ініціатором цього законопроекту був Уряд, бо бюджет останні місяці недоотримує значні кошти. Отже про що ж домовилися урядовці та депутати.
Як стало відомо AUTO-Consulting, законопроектом Кабмін пропонує повернути мита, акциз та ПДВ на ввезення в країну імпортних автомобілів (крім авто для потреб ЗСУ). Головні баталії точилися, повертати податки на всі авто, чи якось їх дифирінцювати. Проте, дива не сталося, депутати 19 голосами “за” підтримали саме урядові формулювання.

На наступному тиждні законопроект №7418 вже будуть розглядати у сесійній залі і там можливі правки. Але, з великою долею вирогідності можна сказати, що нульове розмитнення буде відмінено.

Запрацює закон вже з 1 липня 2022 року. Для всіх авто (крім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга по ПДВ, акцизу та миту.

Автомобілі, які йдуть до потреб ЗСУ та як гумдопомога залишаться з нульвим розмитненням.

Потрібно сказати і про існування альтернативних законопроектів, де нульове розмитнення також скасовується, проте є різні конфігурації з акцизом. Але остаточне рішення вже будуть приймати саме депутати під час голосування.

AUTO-Consulting продовжує слідкувати за ситуацією, щоб не пропустити важливі новини – підписуйтесь на наші канали:
AUTO-Consulting в Telegram
AUTO-Consulting в Facebook

admin

Наверх