Постпреди ЄС знову не змогли погодити санкції щодо нафти РФ, продовжать роботу найближчими днями - ЗМІ > Gercek Tesisat

Постпреди ЄС знову не змогли погодити санкції щодо нафти РФ, продовжать роботу найближчими днями – ЗМІ

17:38 08.05.2022

Постпреди ЄС знову не змогли погодити санкції щодо нафти РФ, продовжать роботу найближчими днями - ЗМІ

Постпреди країн Євросоюзу не змогли в неділю досягти консенсусу щодо заборони на імпорт російської нафти, основною причиною є незгода Угорщини, передає агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

“Зустріч 27 постпредів ЄС у неділю завершилася без досягнення згоди. Очікується, що переговори поновляться найближчими днями”, – пише агентство.

За словами джерел Bloomberg, знайомих із переговорами, “Угорщина продовжує блокувати пропозицію Європейського Союзу щодо заборони імпорту російської нафти”.

Єврокомісія, як повідомлялося, пропонує в рамках шостого пакета санкцій запровадити ембарго на нафту з РФ. Зокрема, планується, щоб країни-члени ЄС відмовилися від сировини протягом наступних шести місяців. Водночас у ЄС запропонували надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року.

Агентство з посиланням на джерела зазначає, що таке відстрочення “не переконало Угорщину” підтримати шостий пакет антиросійських санкцій.

Раніше прем’єр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що Угорщині потрібно п’ять років для відмови від російської нафти. Він також заявив, що відкидає нинішні пропозиції ЄС щодо заборони на постачання російської нафти до ЄС, і порівняв втілення такого кроку в життя із застосуванням “ядерної бомби” проти угорської економіки.

У п’ятницю глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що постпреди країн ЄС мають кілька днів для досягнення згоди щодо запровадження заборони на імпорт нафти з Росії, інакше питання вирішуватимуть глави МЗС ЄС після 9 травня.

Європейські ЗМІ зазначають, що в рамках нового пакета санкцій проти Росії, який ЄС прагне прийняти найближчим часом, розглядається заборона на купівлю російської нафти, а також заборона на її транспортування для суден, що базуються в ЄС.

admin

Наверх