Делегація Ради розпочала візит до США > Gercek Tesisat

Делегація Ради розпочала візит до США

20:15 14.06.2022

Делегація Ради розпочала візит до США

Делегація Верховної Ради та сенатори верхньої палати Конгресу США обговорили постачання важкого озброєння в Україну, розповіла народний депутат Євген Кравчук (фракція “Слуга народу”).

“Наша делегація сьогодні розпочала роботу у Вашингтоні, будемо (тут – ІФ) кілька днів. Перші зустрічі із сенаторами верхньої палати ми провели та говорили про речі, які потрібні зараз – це зброя, важке озброєння”, – сказала Кравчук в ефірі національного телемарафону у вівторок.

Вона нагадала, що у бюджеті США закладено значні кошти на озброєння для України.

“І тепер наше основне завдання – проговорити з конгресменами, щоб вони контролювали ці кошти, щоб ці кошти витрачалися швидко і на те, що необхідно Україні, що просять її Збройні Сили”, – зазначила народний депутат.

За словами Кравчук, у планах парламентської делегації – домовитися про щорічну програму, передбачену в американському бюджеті, на мілітарну підтримку, на озброєння України, за прикладом формату, “як вони працюють із Ізраїлем”.

Кравчук зазначила, що одне із завдань візиту депутатів до США – забезпечити продовження двопартійної підтримки України.

“Це дуже важливо, оскільки жоден закон не пройде без двопартійної підтримки”, – зазначила Кравчук.

Кравчук також повідомила, що плануються зустрічі української парламентської делегації у міністерстві закордонних справ США та Пентагоні.

admin

Наверх