Уживані машини у США продовжують падати в ціні > Gercek Tesisat

Уживані машини у США продовжують падати в ціні

Ціни на старі автомобілі в США знизилися на 3,3% порівняно з річною давністю. При цьому, на думку експертів, вони все ще сильно завищені. У сегменті нових машин, навпаки, зафіксовано підвищення вартості АППГ – на 7,2%.

Пет Райан, засновник і генеральний директор CoPilot, на якого посилається CNBC, каже: «Важливо пам’ятати, що ціни все ще завищені в порівнянні з нормальними ринковими умовами. У новому році ми можемо очікувати більшого і прискореного падіння цін у всьому світі, оскільки запаси транспортних засобів продовжують поповнюватися».

За словами фахівця, дилери намагаються адекватно реагувати на опір споживачів, що зростає, платити рекордно високі ціни на б/у моделі.

Попит на ринку старих автомобілів різко зріс під час пандемії, оскільки проблеми з ланцюжком поставок перешкоджали здатності автовиробників виробляти нові машини. Проте ситуація повільно виправляється паралельно з тим, як збільшуються запаси автомобілів на дилерських складах.

За інформацією Пета Райана, падіння цін варіюється в залежності від типу автомобіля та його віку. Так, наприклад, середня вартість вживаних електромобілів на початок грудня склала 54 314 доларів – це на 20% менше рекордного показника липня (75 324 доларів).

Уживані гібриди на даний момент оцінюються, в середньому, в 43 574 доларів, і це на 12% нижче за піковий рівень того ж липня (49 809 доларів). Для обох сегментів, попит на які зріс на початку року (коли ціни на бензин були вищими), зниження вартості пального співпало зі зниженням попиту на «електрички» та PHEV.

Серед типів кузовів найбільше падіння цього року спостерігалося у позашляховиків та мінівенів. Так, середні ціни на позашляховики на даний момент становлять 41 468 доларів (-7% до березня 2022 року; 44 824 долари). Мінівени, що були в експлуатації, сьогодні, в середньому, продаються за ціною 24 992 долари, що на 8% менше, ніж у минулому березні (27 257 доларів).

Автомобілі віком від 1 до 3 років пропонуються сьогодні в США за середньою ціною 38 987 доларів – це на 8% нижче від піку в 42 375 доларів, який мав місце в липні.

У сегменті машин, яким від 4 до 7 років, середня ціна сьогодні знаходиться на позначці 27 137 доларів, що на 13% нижче від січневого піку в 31 265 доларів. А у віковій групі від 8 до 13 років зафіксовано найнижчу середню ціну – 16 601 долар. У квітні, з його ціновим максимумом поточного року, вартість машин була на рівні 19 215 доларів. Тобто падіння становило 13%.

admin

Наверх