Спецверсію Ford GT присвятили знаменитій потрійній перемозі у «Ле-Мані» > Gercek Tesisat

Спецверсію Ford GT присвятили знаменитій потрійній перемозі у «Ле-Мані»

Компанія Ford представила спеціальну версію суперкара GT за назвою Holman Moody Heritage Edition. Він присвячений потрійній перемозі «Форда» в «Ле-Мані» 1966 року і стилізований під один з автомобілів тих знаменних перегонів – GT40 MK II з номером «5» команди Holman&Moody. 

Колектив Holman&Moody відіграв вирішальну роль у підготовці GT40 до «Ле-Ману». Після провальних перегонів 1965 року керівництво «Форд» створило спеціальний комітет. До нього увійшли керівники кількох підрозділів концерну, а також команди Holman&Moody та Shelby American.

Саме вони перетворили GT40 MK II з номером шасі «P/1016» на «лабораторію на колесах» і вісім днів ганяли його по треку, намотавши загалом 265 кіл. Результат всього цього відомий: перші три місця у марафоні 1966-го, причому «бронзу» забезпечили пілоти Holman&Moody Ронні Бакнем та Дік Хатчерсон.

Спеціальна версія Ford GT оформлена в стилі того самого автомобіля. Суперкар прикрашений золотисто-червоною лівреєю та елементами з вуглепластику з видимим плетінням ниток. Цифри «5» у «кружках».

З композиту зроблено 20-дюймові колеса, передній спліттер, бічні «юбки», корпуси дзеркал, «ребра» на кришці моторного відсіку та дифузор. Завершують картину гляцеві чорні гальмівні супорти Brembo та чорні колісні болти.

Салон «скроєний» за лекалами GT’64 Prototype Heritage Edition. Тут теж багато поверхонь із карбону, причому матового. Кермо «обернене» в чорну алькантару, за ним проглядаються підрульові пелюстки Holman Moody Gold.

Сидіння, з комбінованою обробкою шкірою та штучною замшею, зроблені з вуглепластику. Про приналежність до спеціального версії нагадують «п’ятірки» на дверях та спеціальна «аплікація» на панелі приладів.

Про силову установку суперкара Ford, як завжди, нічого не сказав. Стандартний GT оснащений бітурбодвигуном V6 3.5 EcoBoost (669 к.с., 746 Нм), поєднаним із семиступінчастим «роботом». Привід задній. Підвіска купе зібрана на шарнірах. Хитра конструкція з гідравлічним актуатором і торсіоном дозволяє суперкару при необхідності притискатися до землі і задирати передок при проїзді нерівностей. Розгін до «сотні» складає близько трьох секунд.

admin

Наверх