Сліпий гонщик встановив новий світовий рекорд швидкості > Gercek Tesisat

Сліпий гонщик встановив новий світовий рекорд швидкості

Колишній дрег-рейсер Ден Паркер, втративший зір внаслідок аварії десять років тому, зміг встановити новий рекорд швидкості для незрячих. На своєму Chevrolet Corvette С6, оснащеному спеціальною системою звукових підказок, на злітно-посадковій смузі приватного космодрому Spaceport America він зміг розігнатися до 339,64 кілометра на годину, покращивши попереднє досягнення на 16,94 кілометра на годину.

Ден Паркер осліп десять років тому, навесні 2012 року, внаслідок страшної аварії на дрег-рейсингу. Щоб знову навчитися орієнтуватися в просторі і ходити з тростиною, він пройшов курс навчання в Луїзіанському центрі для сліпих – і, що найцікавіше, це дозволило йому повернутися до перегонів. У 2013-му Паркер став першим незрячим учасником заїздів на висохшому озері Бонневіль, а через рік він встановив рекорд в одному з мотоциклетних класів.

У березні 2022-го на своєму Chevrolet Corvette С6 Паркер виїхав на злітно-посадкову смугу приватного космодрому Spaceport America, де розігнався до 339,64 кілометра на годину, покращивши досягнення британця Майка Ньюмана на 16,94 кілометра.

На спортивному автомобілі була встановлена інноваційна система звукових підказок, розроблена самим Паркером. Завдяки їй він міг отримувати зворотний зв’язок та коригувати курс.

Все це стало частиною кампанії із привернення уваги до ініціативи Blind Driver Challenge, що просувається Національною федерацією сліпих. Її мета – розповісти про досягнення незрячих людей і показати, що навіть втративши зір, можна насолоджуватися життям. Спонсором рекордного заїзду став розробник безпілотників Cruise, а зафіксував досягнення офіційний представник Книги рекордів Гіннеса.

admin

Наверх