Презентовано найпотужніше та найшвидше авто у світі > Gercek Tesisat

Презентовано найпотужніше та найшвидше авто у світі

Болгарська фірма Alieno готує до виробництва надпотужний суперкар Unum. Серійні авто мають з’явитися за півтора-два роки, але на них уже приймають замовлення за ціною від 1,8 до 4,5 мільйона євро. Про це повідомляє офіційний сайт автовиробника.

Новий Alieno Unum – серійна версія концепт-кара Arcanum, представленого у 2020 році. Два роки тому мало хто вірив, що таке божевільне авто надійде у виробництво, але болгарська компанія має намір випускати авто.

Електричний суперкар Alieno Unum відрізняється гранованим клиноподібним дизайном у стилі Lamborghini Veneno. Ззаду встановили кіль і антикрило, а двері піднімаються вгору. Кузов повністю виконаний із карбону.

У двомісному салоні – ціле царство дисплеїв. Їх встановили цілих шість. Причому один із екранів встановили прямо на кермі.

Але набагато більше вражають характеристики Alieno Unum. Навіть у базовій модифікації встановлено 12 електромоторів загальною потужністю 2610 к. с. Максимальна швидкість становить 488 км/год. Для порівняння, у найпотужнішого авто сучасності Rimac Nevera – лише 1914 сил.

Також запропонують версії на 3481, 4351 та 5221 к.с. У останньому випадку встановлено вже 24 електромотори (по 6 на колесо), а їхній сумарний крутний момент досягає 8800 Н.м. Крім того, додали спеціальні ракетні прискорювачі на стислому повітрі. Такий суперкар зможе розвинути 584 км/год, тобто стане найшвидшим авто у світі.

Для Alieno Unum розробляють інноваційну графенову батарею ємністю 180 кВт?год. Вона буде дуже легкою та забезпечить запас ходу 1000 км, а зарядити її можна буде лише за 4 хвилини.

admin

Наверх