КамАЗ звільняє 15 тисяч працівників > Gercek Tesisat

КамАЗ звільняє 15 тисяч працівників

Понад 15 тисяч співробітників «КамАЗу» відправлять у відпустку, підприємство буде призупинено, а обсяги виробництва скоротяться. Це пов’язане з санкціями та браком складників.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на голову Республіки Татарстан Рустама Мініханова. Як стало відомо, у ході наради щодо заходів соціально-економічної підтримки суб’єктів країни-агресора він розповів, що на тлі проблем з постачанням складників, «КамАЗ» може втратити 40% обсягів виробництва. За твердженням посадовця, близько 15 тисяч працівників заводу будуть змушені перейти в режим простою до розв’язання питання з постачанням складників.

Нагадаємо, що після того, як почалось вторгнення в Україну, багато іноземних компаній відмовились від співпраці та перебуванні на російському ринку. Зокрема, німецький виробник вантажівок Daimler Truck припинив свою співпрацю з «КамАЗом», а пізніше стало відомо, що підприємство залишилися без іноземних запчастин. Отже «КамАЗи» більше не отримає двигуни Cummins, які виробляють у США, а також коробки передач ZF та паливні системи Bosch німецького виробництва.

admin

Наверх