Оголошено вартість Mercedes-Benz EQE > Gercek Tesisat

Оголошено вартість Mercedes-Benz EQE

На європейському ринку стартують продажі електричного Mercedes-Benz EQE та його AMG-версії. Електроседан EQE 350+ обійдеться європейцям мінімум у 70,6 тисяч євро, а за AMG EQE 43 просять 103,8 тисячі євро. Для порівняння, флагманська модель S-класу коштує на кілька тисяч євро дорожче. У компанії уточнюють, що початок постачання вже зібраних електромобілів заплановано на квітень, а поки що клієнти можуть оформити замовлення у офіційних дилерів.

Mercedes-Benz EQE був представлений у вересні минулого року. Ще тоді було оголошено, що на старті продажів новинку запропонують з одномоторною установкою і заднім приводом: в рух такий електрокар приводить 292-сильний електромотор на задній осі, який живить батарея ємністю 90 кіловат-годин. Запас ходу становить від 545 до 660 кілометрів за циклом WLTP.

Для базового EQE 350+ опціонально пропонуються матрична головна оптика та повнокероване шасі, причому остання опція доступна у двох варіантах: з кутом повороту задніх коліс до 4,5 або до 10 градусів. Також для «звичайного» електроседана можна замовити AMG-пакет та оздоблення салону шкірою наппа.

У AMG EQE 43 поворотні колеса та просунута оптика – частина стандартного устаткування нарівні з акустичною системою AMG Sound Experience та системою вибору їздових режимів. Такий електрокар комплектується двома електромоторами, які сумарно дають 476 кінських сил та забезпечують автомобілю розгін до 100 кілометрів на годину за 4,2 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 210 кілометрів на годину, а заявлений запас ходу дорівнює 533 кілометрам за циклом WLTP. Зарядний пристрій змінного струму має потужність 11 кіловат, а постійного – до 170 кіловат.

Пізніше з’явиться і версія EQE 53 4Matic+, для якої заявлена 626-сильна установка, причому з опціональним пакетом AMG Dynamic Plus віддача двигунів короткочасно може досягати 687 кінських сил. Час розгону до «сотні» становить 3,5 або 3,3 секунди (при наявності AMG Dynamic Plus), а максимальна швидкість – 220 або 240 кілометрів на годину відповідно. Вартість такого EQE поки що не оприлюднена.

admin

Наверх