Зеленський: «Черги на АЗС мають зникнути!» > Gercek Tesisat

Зеленський: «Черги на АЗС мають зникнути!»

Під час наради першочергово обговорили питання паливної безпеки країни. Президент наголосив на необхідності усунення черг на українських заправних станціях.

Зокрема, перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко розповіла, що у взаємодії з МЗС триває робота щодо надання Україні зеленого коридору в портах Східної Європи. Це наразі головне місце у логістиці постачання пального в країну.

«Наголошено на необхідності укладання довгострокових контрактів і накопичення державного резерву пального», – йдеться у повідомленні пресслужби.

В умовах воєнного часу в Україні є дефіцит певних товарів з різних причин. Зокрема, зараз виникла проблема з нафтопродуктами, утім, незабаром її мають розв’язати.

Заступник голови КМДА назвав причини нестачі палива. По-перше, це розбомблені Росією сховища нафтопродуктів. По-друге, зміна місць їхнього постачання в Україну.

Аби розв’язати цю проблему, уряд вирішив підняти ціни на нього, однак, цього виявилось замало.

У зв’язку із нестачею бензину та дизпалива великі мережі АЗС ввели обмеження. Тож, тепер дозволено купівлю лише від 5 до 30 літрів палива в одні руки, залежно від умов мережі.

admin

Наверх