Анонсовано дебют електричного кросовера індійського стартапу Pravaig > Gercek Tesisat

Анонсовано дебют електричного кросовера індійського стартапу Pravaig

Молодий електромобільний стартап Pravaig із Бангалору анонсував прем’єру своєї другої моделі – люксового кросовера. На єдиному опублікованому тизері він виглядає трохи незграбним й практично готовим до виробництва. У автомобіля сильно нахилені переднє та заднє вітрове скло, розширені передні крила та два скляні люки в даху. На носі та кормі видно тонкі світлодіодні смуги перетікаючої на боковини оптики.

Новинці обіцяно запас ходу понад 500 км, максимальну швидкість понад 200 км/год та можливість швидкої зарядки. Як і представлений у липні 2020 року електроседан Extinction, майбутній серійний кросовер отримає систему фільтрації повітря РМ 2.5 та аудіосистему преміум-класу від Devialet. Раніше у Pravaig заявляли, що новинка зможе претендувати на п’ять зірок у рейтингу безпеки. Яким чином стартап розраховує досягти такого результату, ще потрібно з’ясувати.

Інформацію про силову установку кросовера, ймовірно, озвучать вже під час офіційної прем’єри. За попередніми даними, це буде той же 204-сильний електродвигун та батарея ємністю 96 кВт.год, що й у седана Extinction. В останнього така батарея поповнюється від зарядної швидкісної станції до 80% ємності за 30 хвилин.

Компанія Pravaig заснована у 2011 році в Джайпурі як виробник баггі для бездоріжжя. Нині вона базується у Бангалорі, де відкрито корпоративний офіс та інженерний центр. Індійський стартап підтримує французька група Eren, яка працює у галузі відновлюваних джерел енергії.

admin

Наверх