Історія однієї образи: як з'явилася компанія Lamborghini > Gercek Tesisat

Історія однієї образи: як з'явилася компанія Lamborghini

Перша ж модель трактора виявилася дуже вдалою, що й визначило її успіх. Це дозволило молодої компанії швидко встати на ноги. Ламобргіні народився під знаком тельця, який тепер прикрашав капоти його чудових створінь. Згодом саме бики визначали розвиток модельного ряду — автомобілі носили назви по кличках і породам знаменитих биків, що колись приймали участь у коридах.

На торгівлі тракторами Ламборгіні розбагатів. Він зміг дозволити собі дорогі автівки і обрав Ferrari. Однак, спортивний автомобіль розчарував талановитого механіка. Ферруччо Ламборгіні ретельно занотував усі свої зауваження і вирішив розповісти їх особисто самому Енцо Фераррі.

Проте потрібно знати характер самого Енцо, щоб зрозуміти, що з тієї розмови нічого гарного вийти не могло. Більше того, Енцо дуже зверхньо йому відрізав: що виробник тракторів не повинен лізти з порадами у виробництво спорткаров. Зараз важко сказати, чи створив би Ламборгіні свою компанію з виробництва суперкарів, якщо того дня Енцо йому відповів більш приязно. Але це не перший випадок в історії, коли Енцо Феррарі сам створював собі конкурента своїми діями. так сталося і з Lamborghini.

Ферруччо був роздратований і заприсягся створити суперкар, який би став конкурентом Ferrari і на трасі, і на ринку. Він купує завод у у Сант`Агата Болон’єзе (Sant`agata Bolognese), де й донині перебуває штаб-квартира компанії. Ламборгіні залучив для цієї роботи багатьох талановитих інженерів і дизайнерів, частина яких також була колись ображена Феррарі.

В 1963 році світу була представлена Lamborghini 350 GT. Але справжній успіх чекав компанію після появи моделі Miura. Це був чудовий суперкар, що з`явився в 1965 році. І він вже дійсно кинув виклик Ferrari.

Детальніше про історію Lamborghini та її чудові суперкари – дивіться у цьому відео проекту “Автоісторії” з музею Lamborghini.

admin

Наверх