Як Ducati вдалося здобути світову славу. Мотоісторії > Gercek Tesisat

Як Ducati вдалося здобути світову славу. Мотоісторії

Відтепер, Ducati повинна була стати виробництво недорогих транспортних засобів. У 1948 Ducati починає випускати мотовелосипеди з двигуном Cucciolo (їх конструкцію Ducati теж передала держава), вона і профінансувало лінію з їх виробництва. І на початок 50-х Ducati займає 50% італійського ринку в даному класі.

До речі, італійська держава тоді стимулювала перехід і приватних великих та малих підприємств у регіоні Модени та Емільї-Романьї до випуску мотоциклів. І це дало просто вибух мотовиробництва у Італії. Навіть Maserati не встояла від спокуси випустити мотоцикли під власною маркою. А кількість невеличких виробників мотоциклів тоді рахувалася десятками, чи навіть сотнями.

І ось тут відбувається ще один поворотний момент у історії Ducati, що показує, наскільки важлива роль особистості, навіть для державного підприємства. На Ducati приходить видатний конструктор Фабіо Тальоні. Його перший мотоцикл Ducati Grand Sport з 98-кубовим двигуном, крутився до 9000 об/хв та розвивав 130 км/год. Тільки уявіть, у 50-ті у нас ще їздили 98-кубові «Киянини» КМЗ К-1Б, що ледве розвивали 50 км/год, а аналогічні за об’ємом Ducati вже тоді брали максималку в 130 км/год!

Тальоні застосовує знамениту десмодромну систему ГРМ у двигунах Ducati, конструює клітчасту раму, L-подібні двигуни та ще безліч інших фірмових «фішок» Ducati. Саме його творіння роблять Ducati відомим і ключовим виробником мотоциклів у Італії.

Але епоха Тальоні закінчилася і у 1983 році Ducati майже банкрутує. Щоб врятувати компанію, її з державної власності продають італійській Cagiva. Починається новий розквіт Ducati, вже як виробника спортбайків. Рік за роком нові моделі Ducati стають все кращіми, а успіхи у мотоспорті все переконливішими. Важко навіть сказати, яких титулів не вдавалося здобувати мотогонщикам на Ducati.

Таку амбіційну компанію помічають навіть світові автовиробники, і у 2012 році Ducati стає власністю Volkswagen Group. Тепер Ducati, разом з Lamborghini є найбільш емоційними брендами у портфелі VW.

Детальніше про історію Ducati та її епохальних моделей – дивіться у цьому відео з музею легендарної марки.

admin

Наверх