Як змінилась кількість зарядних станцій для електромобілів через відключення електрики > Gercek Tesisat

Як змінилась кількість зарядних станцій для електромобілів через відключення електрики

Ситуація, коли неможливо знайти вільну зарядну станцію, знайома багатьом електромобілістам. Тому, кожен із них має, як то кажуть, свої улюблені місця зарядки, куди зручно заїхати дорогою на роботу чи додому. Є в арсеналі корисних знань і “таємні” паркінги, де зарядні станції завжди вільні. Проте, сьогодні ситуація докорінно змінилася. Частина зарядних станцій припинила працювати через відключення електрики. Не тимчасово, на час відключення, а зовсям припинла. І там зараз взагалі не можна зарядити електромобіль, незалежно від часу доби. Наскільки ситуація дійсно критична?

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

За інформацією радника міністра інфраструктури Марини Китіної, дійсно через відключення електрики станцій, які припинили працювати побільшало. Залежно від регіону, їх може бути 40-50%, а іноді навіть і більше.

Як змінилося ставлення вітчизняних автомобілістів до електромобілів через відключення електрики

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

У той же час, як повідомили AUTO-Consulting у компанії GO TO-U Ukraine, у їхньому додатку відмічені усі вільні або зайняті працюючі зарядні станції. Вони регулярно моніторяться і інформація оновлюється. На сьогодні жодна із зарядних станцій із цього додатку не припинила роботу, через відключення електрики. Власники цих станцій знаходять способи задля забезпечення їхньої стабільної роботи у період блєкауту. Хтось використовує генератори, а якісь станції працюють лише у той час, коли є струм.

За інформацією засновника компанії Evodrive Володимира Кулика додаток, яким усі звикли користуватися – PlugShare лише показує зарядні станції, що теоретично є. Проте, фактично, в режимі реального часу вони можуть не працювати. Там немає такого алгоритму для інформування. Ситуація із відсотком працюючих та непрацюючих зарядних станцій постійно змінюється. Тому варто користуватися додатками, на яких в режимі реального часу одразу видно станції активні (там де є струм) та ті, які не в мережі. Наприклад – від оператора EcoFactor.

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

Як стало відомо AUTO-Consulting , у час планових та аварійних відключень електрики, ще одну перевагу отримали власники офіційно придбаних електромобілів. Зокрема, за інформацією бренд-директора Volvo компанії “Віннер Імпортс Україна” Артема Ткаченка розряджання батареї до 0% не є проблемою, якщо не робити це регулярно. Якщо ж сталося так, що з якихось обставин батарея електромобіля розрядилась повністю і у клієнта немає можливості зарядити її самостійно, він може скористуватись програмою VOLVO ASSISTANCE. Ця програма забезпечує евакуацію авто до найближчого офіційного сервісного центру Volvo, а також подбає про клієнта. Зокрема, забезпечить його таксі чи підмінним автомобілем; за необхідності – розмістить клієнта в готелі. Користування програмою VOLVO ASSISTANCE є безкоштовним для власників офіційних автомобілів Volvo протягом гарантійного терміну. Деталі програми – на офіційному сайті https://www.volvocars.com

Електрокари зрівняються в ціні з авто з ДВЗ вже за кілька років

Україна перейшла переломний момент масового поширення електрокарів. Що це означає

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

Бренд директор Jaguar Land Rover компанії “Віннер Імпортс Україна” Андрій Ханін повідомив AUTO-Consulting, що при розрядженні батареї та неможливості продовжувати рух, можна скористатися послугами програми JLR асістанс. Але, лише в тому випадку, якщо авто знаходиться на гарантії (це важливо).

Бренд директор Porsche компанії “Віннер Імпортс Україна” Ігор Ткаченко розповів, що у програмі Porsche Assistance, а саме – для користувачів Porsche Taycan, є додаткова послуга. У разі розрядки високовольтної батареї, Porsche Assistance організує буксирування автомобіля до найближчої зарядної станції. Якщо підзарядка займає більше 1 години, для клієнта організовують таксі (витрати покриваються до 200 євро (з ПДВ) за кожний випадок).

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

Отже, як бачимо, ситуацію із зарядкою електромобілів в Україні, поки що можна назвати задовільною. А про поради та лайфхаки, які варто знати електромобілістам, AUTO-Consulting розповість найближчими днями.

Як будуть працювати АЗС при вимкненні електроенергії

Як змінилась кількість громадських зарядних станцій через відключення електрики - заряд

admin

Наверх