Як в Україні змінився попит на нові автомобілі > Gercek Tesisat

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі

Приблизно пару тижнів тому AUTO-Consulting розповідав, як під час війни продаються нові автомобілі. Проте, ситуація на ринку постійно змінюється. Тож маємо свіжі дані від провідних операторів вітчизняного ринку.

Як під час війни продаються нові автомобілі

Зокрема, в прес-службі компанії «Єврокар» AUTO-Consulting повідомили, що відновили продажі автомобілів SKODA з 21 березня. Зараз клієнтам передають автомобілі, які були замовлені і встигли потрапити до України до війни. Але є й частина нових клієнтів, які купують автомобілі зі складу.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

Проте, поки в компанії не можуть оцінити рівень попиту в перспективі. Наразі це штучні продажі. Головна мета “Єврокар” на сьогодні – підтримати країну, ЗСУ, співробітників, дилерів і клієнтів.

За інформацією із прес-служби компанії “АВТ Баварія Україна”, попит на нові автомобілі зараз практично відсутній через невпевненість споживачів у подальшій ситуації в країні. Такий стан речей, на думку прес-служби, зберігатиметься до закінчення активної фази війни. А отже, наразі досить важко спрогнозувати, триватиме це місяць, два або півроку. Покупці є, здебільшого, в західних областях країни, проте їх дуже небагато. Насамперед, це люди, які планували купівлю автомобіля ще до початку війни.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

У прес-службі компанії “Рено Україна” AUTO-Consulting повідомили, що наразі дилери продають наявний в Україні склад нових автомобілів, який становить більше 300 вільних для покупців автівок. Покупцями є, як компанії, так і приватні клієнти. Проте, що до подальшого попиту та обсягів продажів, в “Рено Україна” поки не роблять жодних прогнозів.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

У компанії “Прайд Мотор” AUTO-Consulting повідомили, що у найближчі місяці тут очікують на дуже мінімальний попит на нові автівки. Він безперечно буде, але на бюджетні авто, кросовери та позашляховики. На додаток до цього, значний вплив на ринок нових автомобілів матиме можливість завезення фізичними особами уживаних автомобілів із-за кордону без розмитнення. Наразі тут можуть констатувати незначну кількість покупці автомобілів Honda.

У прес-службі компанії “Ніссан Мотор Україна” AUTO-Consulting повідомили, що дилерська мережа Nissan працює майже по всій Україні, окрім регіонів в яких точаться бої. У дилерів є автомобілі в наявності, які клієнти можуть одразу придбати без будь-яких очікувань. Проте, тут зазначили, що наразі кількість продажів не дозволяє вибудовувати якісь тренди, а ситуація в країні на даний момент унеможливлює прогнози.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

Як повідомив AUTO-Consulting виконавчий директор дистрибьюторської компанії ТОВ “ДЖАК Україна” Олексій Бєлашов, у компанії не очікують суттєвого пожвавлення попиту в найближчі місяць-два. Пов’язано це з проблемою логістики, наявністю авто та кількістю дилерів, що працюють. Загалом, пан Бєлашов відзначив, що було дві хвилі пожвавлення попиту з моменту повномасштабного вторгнення в Україну. Він пов’язує їх із забезпеченням військових та можливостями організації евакуації цивільних. Відповідно, покупцями були, в основному, військові та активісти.Зараз пожвавлення не спостерігається.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

Як повідомили AUTOConsulting у прес-службі компанії “Стеллантіс Україна”, на жаль, зараз відділи продажів не мають технічної змоги здійснювати комерційну діяльність у повноцінному форматі. Якщо клієнта цікавить статус поставки нового автомобіля чи він бажає придбати новий автомобіль, слід зателефонувати менеджеру салона особисто. Необхідно зазначити, що банки та сервісні центри відновили свою роботу у більшості регіонів, де не відбуваються активні бойові дії. Це дає змогу повноцінно придбати та зареєструвати новий або вживаний автомобіль через мережу дилерських центрів Stellantis в Україні (PEUGEOT, CITROËN, OPEL, DS Automobiles). Для зв’язку із дилерським центром створена гаряча лінія, яка надасть актуальну інформацію про роботу салонів та контактні номери. Телефонуйте за номером гарячої лінії 0-800-500-104 аби дізнатися актуальну інформацію.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

У прес-службі компанії “ММС Україна” AUTO-Consulting повідомили, що ті дилери, які викупили автомобілі Mitsubishi заздалегідь, зараз мають можливість їх продавати. Але, наразі, це – одиниці. Подальші прогнози поки що ніхто не ризикує робити.

Як бачимо, ситуація на вітчизняному автомобільному ринку, м’яко кажучи, не найкраща. Проте, AUTO-Consulting продовжуватиме інформувати вас про поточний стан авторинку. Стежте за нашими публікаціями.

Як в Україні змінився попит на нові автомобілі - автомобіл

admin

Наверх