Як в Україні буде працювати нова система взаємодії з дилерами BMW > Gercek Tesisat

Як в Україні буде працювати нова система взаємодії з дилерами BMW

Наприкінці минулого року концерн BMW AG оголосив, що ЄС переходить на агентську модель. Це новаторська модель, яка представлена в Південній Африці та планує з’явитись на деяких ринках ЄС у 2024 році для бренду MINI та у 2026 році – для BMW.

Що це означає для нас в разі впровадження? Вся дилерська мережа BMW в Україні отримуватиме комісію за повний супровід процесу продажів автомобілів клієнтам або комісію за доставку, якщо клієнт замовляє автомобіль онлайн без взаємодії з дилером. Ця модель дуже схожа на те, як ми вже працюємо в Україні. АВТ Баварія тримає та фінансує свій автомобільний парк: дилер BMW в Україні купує лише демонстраційні/безкоштовні автомобілі та фінансує свій дилерський центр. Для цього вони отримують фіксовану маржу (таку саму, що й комісія) за автомобіль, а також додаткову маржу. Єдина відмінність у нас в Україні полягає в тому, що дилери укладають договір із замовником, а не BMW/АВТ Баварія.

Сподіваюся, це прояснило ваше запитання: Україна не постраждала і не постраждає в осяжному майбутньому. В іншому випадку це мало що змінило б для нашої мережі, оскільки деякі з цих елементів уже були запроваджені локально після початку війни в 2014/2015 роках, щоб зменшити капіталомісткість бізнес-моделі для дилерів.

admin

Наверх