Як відключення світла впливають на продажі автомобілів > Gercek Tesisat

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів

Опитування AUTO-Consulting дало, як очікувані, так і несподівані відповіді. Але почнемо із сьогодення – тобто робити автосалонів під час блекаутів. Адже через відсутність електрики, не лише зникає світло, а й інтернет та не працюють касові апарати.

На купівлю нових автомобілів українці витратили майже $1 млрд.

На скільки зросла вартість доставки автомобілів в Україну і що буде зі ставками далі

У прес-службі компанії “Єврокар” AUTO-Consulting повідомили, що переважна більшість дилерів Skoda, або вже мають можливість працювати під час відключення світла. Або – прямо зараз вирішують питання встановлення генераторів.

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

За інформацією прес-служби компанії “Рено Україна”, більшість дилерів адаптувалися, закупивши генератори. Тож світло і підключення до інтернету у них є. Так само як і можливість для клієнтів розраховуватися.

У прес-службі компанії “Авто Інтернешнл” AUTO-Consulting повідомили, що автосалони імпортера автомобілів Mazda і Suzuki працюють повністю. Що до дилерів, в основному, майже всі вони також працюють.

Як змінилося ставлення вітчизняних автомобілістів до електромобілів через відключення електрики

Скільки коштували авторинку віялові відключення електроенергії

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

За інформацією прес-служби компанії “Віннер Імпортс Україна” майже в усіх дилерів брендів Porsche та Volvo є генератори та/або безперебійники. Тому консультації клієнтів, їх прийом на сервіс та обслуговування продовжується навіть за відсутності електроенергії. В умовах перебоїв із електропостачанням терміни виконання певних робіт можуть суттєво подовжуватися. Але в кожному випадку умови та терміни погоджуються з клієнтом індивідуально.

Також забезпечені генераторами та можуть продовжувати роботу за умов відсутності електрики всі дилери брендів Jaguar та Land Rover.

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

Додатково по бренду Volvo прес-служба повідомила, що ті дилери, які не мають генераторів, відповідно підлаштовуються під подачу електрики. Щодо оплати за послуги сервісу, то дилери заздалегідь намагаються скидати клієнтам лінки (посилання на веб сайт) для оплати послуг через платіжні сервіси (наприклад Portmone). Це дає клієнтам більше часу і гнучкість у виборі методу оплати.

Щодо оплати під час придбання нового автомобіля, клієнти можуть зробити її безпосередньо у касі автосалону або у відділенні банку, яке працює. Робота каси в салоні залежить від наявності електроенергії та справності роботи серверів. Крім того, існує можливість сплатити картою через телефон за допомогою платіжних сервісів.

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

Чесно кажучи, в AUTO-Consulting очікували таких відповідей. Адже сьогодні власним генератором та автономним живленням опікуються майже всі. А от стосовно впливу на продажі, прогнози виявилися досить несподіваними. Попри очікування, що продажі впадуть, ми отримали інші відповіді. Хоча, й не такі оптимістичні, як може здатися на перший погляд.

Покупці яких авто найбільше постраждали від війни

Як змінився попит на вторинному авторинку. Чи чекає далі обвал?

Чи впадуть продажі через блєкаути?
У прес-службі компанії “Рено Україна” вважають очевидним, що продажі впадуть в порівнянні з минулим роком. Проте, тут не вбачають це прямим наслідком віялових відключень. Головною причиною швидше є загальний брак автомобілів.

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

Із таким висновком погоджуються і в прес-службі компанії “Авто Інтернешнл”. Тут також вважають, що зараз набагато більше залежить від наявності автомобілів, ніж від наявності світла. Тому продажі навряд чи сильно впадуть.

Про те, що станом на сьогодні, прогноз обсягів продажів не змінився, AUTO-Consulting повідомила і прес-служба компанії “Віннер Імпортс Україна”.

Але не все так просто. За інсайдерською інформацією AUTO-Consulting, у більшості автомобільних марок зараз продаються автомобілі, які були замовлені у виробництво 6-12 місяців тому. Відповідно, сьогоднішні відключення можуть вплинути на загальні результати продажів не у цьому, а у наступному році. Наразі у більшості брендів автомобілі у дефіциті, тому навряд чи те, що вже є на складах, не буде викуплено через відключення світла.

Як відключення світла впливають на продажі автомобілів - авторинок

Якщо припустити, що через відключення до автосалонів завітає менше клієнтів, теоретично, можливе скорочення черги на моделі популярних марок. Хоча, онлайн-замовлення ніхто не відміняв.

Як засвідчили результати продажів у листопаді, коли вже блекаути істотно впливали на ділову активність, бачимо, що зменшення все ж не таке велике -2%. Автодилери адаптувалися до складних умов роботи і продовжують працювати навіть без електрики. Підлаштувалися під нові умови і покупці. Тож працюємо далі.

Авторинок у листопаді не вдалося зламати блекаутами

admin

Наверх