Які автовиробники планують робити бізнес з путіним "на крові" > Gercek Tesisat

Які автовиробники планують робити бізнес з путіним "на крові"

За словами путіна, країна має намір розширювати свою присутність у країнах «п’ятірки» БРІКС, до якої, окрім росії, входять Бразилія, Індія, КНР та ПАР. Так, РФ нарощує постачання нафти до Китаю та Індії, експортує «значні обсяги» добрив, а також розширює діяльність IT-компаній у країнах групи.

У росії на тлі санкцій продовжують роботу одразу кілька китайських автовиробників. Найбільші гравці з КНР – Chery, Haval і Geely, причому Haval збирає автомобілі на заводі в Тульській області і має намір збільшувати обсяги виробництва. Chery ж запускає на ринку новий суббренд Omoda вже другий після преміального Exeed.

Повідомлялося, що Китай збирається збільшувати постачання машин до РФ, проте митна статистика поки що говорить про зворотне. У травні імпорт упав майже до 32 мільйонів доларів, хоча у квітні він оцінювався у 84,6 мільйона, а у березні — у 190,7 мільйона доларів. Аналітики пояснюють негативний тренд слабким попитом на ринку та проблемами з логістикою.

У травні Geely та Haval реалізували у росії 907 та 892 автомобілі відповідно, що на 55 та 72 відсотки менше, ніж за той же місяць 2021 року. Результати Chery та Exeed невідомі, оскільки бренди перейшли на квартальну звітність.

Путін визнав, що з російським автопромом щось пішло не за планом

admin

Наверх