Якими були перші у світі мотоцикли. Репортаж з музею > Gercek Tesisat

Якими були перші у світі мотоцикли. Репортаж з музею

Цікаво, що мотоцикл Даймлер з Майбахом винайшли, так би мовити, випадково. Цей зразок вони створювали лише як найпростіший стенд для випробувань виготовленого винахідниками двигуна майбутніх чотириколісних екіпажів і нагадувала перші безпедальні велосипеди-«костотряси» початку XIX століття. Бензиновий карбюраторний двигун Даймлера та Майбаха мав потужність 1,5 л. с. та був встановлений на дерев’яній рамі з дерев’яними колесами. При випробуваннях апарат розвинув швидкість 12 км/год. У тому ж 1885 Даймлером був отриманий патент на «віз для верхової їзди з гасовим двигуном». І на цьому експерименти з мотоциклом ці шановні пани завершили. Але, концепція такого транспорту отримала продовження.

Серійне виробництво мотоциклів вперше розпочато 1894 року компанією «Hildebrand & Wolfmüllerruen». Цей апарат мав характеристики сучасного мопеда (2.5лс, 45км/ч, 50 кг). Модель випускалася лише три роки, було побудовано близько 2 тис. екземплярів.

Далі естафету виробництва мотоциклів підхватують вже багато виробників. Серед них і Peugeot, [email protected] (у майбутньому Skoda), а також американські виробники. Перший мотоцикл Indian з’явився у 1901 році і був більше схожий на мотовелосипед.

Всі ці первістки епохи мотоциклів були доволі різноманітні, а загальна концепція мотоциклів ще не сформувалася. Кожна фірма намагалася винайти щось своє оригінальне. Однак до 1910-20 років загальний тип мотоциклів, як легкого транспорту формується і індустрія їх виробництва стає потужною. Якими були самі перші мотоцикли – дивіться у цьому відео з музею Top Mountain. Саме того мотомузею, який згорів на початку 2021 року, але вже повністю відновлений.

admin

Наверх