Чи отримають ЗСУ зброю з дальністю ураження до 300 км > Gercek Tesisat

Чи отримають ЗСУ зброю з дальністю ураження до 300 км

Скоріше за все у цьому пакеті HIMARS будуть укомплектовані не тільки ракетами з дальністю до 70 км, але й ракетами ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані вже до 300 км. Це принципово може змінити ситуацію у зоні бойових дій.

Але вже наступного дня підтвердження цієї інформації не надійшло. Більше того, у першоджерелі, тобто у FT, ніякого згадування про інші ракети не було. Є тільки інформація про передачу ще 4 одиниць HIMARS.

Отже, поки що можна говорити, що ракетні війська ЗСУ посиляться за рахунок ще 4-х установок РСЗВ і їх вже буде 12 від США. Але про підвищенну дальність на разі не йдеться. А от точність влучань української артилерії точно підвищеться. Бо США нададуть Україні 1000 високоточних боєприпасів для 155-мм артилерії в рамках нового пакету військової допомоги. Боєприпаси мають “такі ж можливості”, як і Excalibur, які наводяться за допомогою GPS Ці високоточні боєприпаси мають допомогти українцям заощадити боєкомплект. Крім того, про передавання високоточних боєприпасів повідомляли і ЗМІ Канади. Отже якість влучань артилерії ЗСУ має покращитися.

admin

Наверх