Хто перший придбав Bugatti на теріторії України > Gercek Tesisat

Хто перший придбав Bugatti на теріторії України

Хто першим придбав Bugatti на теріторії України - Bugatti
У минулому році AUTO-Consulting вже розповідав, що українець Артем Бабенко з м. Дніпро придбав Bugatti. Тоді ми написали, що це перший українець, який став власником Bugatti. Артем придбав Divo у ОАЕ Усього було виготовлено тільки 40 таких суперкарів. Вартість цього авто – більше 9 млн. долларів.

Але виявляється, що Артем зовсім не перший українець-власник цього легендарного бренду. І сьогодні AUTO-Consulting розповість про самого першого власника Bugatti з України і про його автомобіль.

На цих світлинах, які вже багато років збирає Гриць Совків, ми бачимо Bugatti Type 40 з львівськими номерами у 1929 році. І це і є перший власник Bugatti, родом з України. Перша фото – це червень 1929 року. Львівський екіпаж інженера Богуцького на своєму Bugatti type 40, що виборов перше місце на відбіркових перегонах до Чемпіонату Польщі з автоспорту в категоріїї спортивних авто.


Серпень 1929 року. Львівський екіпаж інженера Богуцького на ІІ Міжнародних Татранських перегонах

Отже, як бачимо, інженер Богуцький активно приймав участь у різних перегонах і навіть займав там призові місця. В цьому йому допомагала Bugatti Type 40, яка на той час комплектувалася 1,5 л двигуном потужністю 70 к.с., але завдяки легкій конструкції могла розвивати 128 км\год.

Цікаво, а ким же був інженер Богуцький, що міг собі дозволити купити Bugatti? Виявляється, що це відомий у Львові інженер=будівельник, який прицетний до створення багатьох видатних будівель у місті. Він активно працював з металоконструкціями і проектував багато будівель, або їх частин, крім того, ще й був професором у Львівській політехніці. А тепер ми знаємо його ще й як автогонщика. До речі, вартість такого Bugatti Type 40 сьогодні становить 415000 евро.

admin

Наверх