Франція поставить в Україну найновіші модифікації САУ Caesar > Gercek Tesisat

Франція поставить в Україну найновіші модифікації САУ Caesar

Як зазначається, спочатку зброя призначалася для Данії. Країна ще у 2017 році замовила 15 таких гаубиць, згодом запросивши ще чотири додаткові САУ у 2019-му. За даними видання, технічна частина переговорів про передачу згаданого озброєння Україні знаходиться на завершальній стадії.

При чому, Данія замовила САУ Caesar на шасі 8х8 та у броньованому виконанні, на відміну від попередніх моделей, які базуються на шасі Renault Defense 6×4 (Sherpa). Крім того, на борту датської модифікації може міститися до 36 снарядів, на противагу 18 у попередній версії. Також було модифіковано заряджаючий пристрій та систему наведення гармати.

Підкреслимо, що французькі САУ Caesar дуже гарно себе показали під час літньої військової кампанії в Україні. Вони мобільні, точні, та мають достатню дальність пострілу, яка випереджає російські аналоги.

Крім того, до України також буде поставлено додаткові словацькі САУ Zuzanna, які також базуються на шасі Tatra 8×8. Схоже, що головним колісним шасі для розміщення військової техніки ЗСУ стане Tatra, бо його обрали і українські виробники, встановлюючи на нього РСЗВ “Буревій”.

Яка ще військова техніка базується на шасі Tatra – дивіться у цьому відео:

admin

Наверх