Формула-1 вже НІКОЛИ не повернеться до росії > Gercek Tesisat

Формула-1 вже НІКОЛИ не повернеться до росії

Вперше про відміну етапу Гран-прі Росії стало відомо на початку березня. Американські власники чемпіонату з Liberty Media розірвали контракт із російським промоутером. Анульований контракт був розрахований до 2025 року, причому протягом наступних трьох років перегони мали пройти на новій трасі «Ігора Драйв» у Санкт-Петербурзі. Іншими словами, залишався примарний шанс на повернення «Формули-1» до росії після 2025 року у разі переукладання договору, але керівник Королівських перегонів Стефано Доменікалі поставив крапку у цьому питанні.

Перегони Формули-1 проводили у Росії з 2014 року. Після загострення геополітичної ситуації ряд функціонерів і гонщиків заявили, що не поїдуть до Росії, і вересневі перегони в Сочі були скасовані. «Скасованим» виявився і росіянин Микита Мазепін, який виступав у Формулі-1 – американська команда Haas розірвала з ним контракт 5 березня, за кілька тижнів до старту сезону. Також було розірвано контракт із титульним спонсором, російською компанією «Уралкалій».

У квітні повідомлялося, що Hass відмовилася повернути “Уралкалію” 13 мільйонів доларів, отриманих до розірвання спонсорської угоди. Більше того, американська команда вимагає від свого колишнього титульного спонсора ще 8,7 мільйона доларів як компенсацію втраченої вигоди.

admin

Наверх