Фонд Притули закупить 60 БТР Spartan для ЗСУ > Gercek Tesisat

Фонд Притули закупить 60 БТР Spartan для ЗСУ

БТРи FV103 Spartan – це варіант БТР сімейства Combat Vehicle Reconnaissance (бойова гусенична машина розвідки), розробленого британською компанією Alvis у 1960-ті роки.

На озброєння британської армії він був прийнятий у 1978 році. До середини 2009 року вони були замінені на командні та зв’язкові машини Panther.

Фонд Притули закупить вже 60 БТР Spartan - Spartan

БТР Spartan може перевозити до семи осіб, у тому числі трьох членів екіпажу. Їх використовують для переміщення спеціалізованих команд, наприклад зенітно-ракетних груп, розвідувальних груп та команд управління мінометним вогнем.

БТР озброєний одним 7,62-мм кулеметом L37A1 і може мати чотири диморозрядники з кожного боку.

Є також протитанковий варіант Spartan під назвою FV120 Spartan MCT, озброєний протитанковими ракетами MILAN. Ця версія Spartan має двомісну башту та має дві протитанкові легкі піхотні ракети MILAN на стартових позиціях, а ще 11 можна перевозити всередині.

Фонд Притули закупить вже 60 БТР Spartan - Spartan

Spartan оснащений бензиновим двигуном 4.2 xk jaguar.

Довжина бронеавтомобіля становить 5,16 метра, а ширина — 2,48 метра. З дорожнім просвітом 0,33 метра, бронетранспортер має висоту 2,63 метра. Spartan має бойову вагу 10 670 кілограмів. Він може розвивати максимальну швидкість 96 км/год і має запас ходу 510 кілометрів.

Для ЗСУ в Британії закупили партію бронемашин сімейства CVR(T)

admin

Наверх