Фахівці спростували факт появи першого автомобіля у Києві у 1898 році > Gercek Tesisat

Фахівці спростували факт появи першого автомобіля у Києві у 1898 році

Як показала експертиза – фото абсолютно достовірне й зроблене в садибі фон Мекків у с. Копилов Київської області. Більше того, це найстаріше фото автомобіля у Києві, із відомих на сьогодні! Книга також містить багато цікавих фактів про період раннього автомобілізму у місті. А сама Галина фон Мекк – є першою жінкою-водієм на території України. Однак, автомобіль з фото – Daimler Phoenix, не є першим у Києві. Фахівці з історії автомобілів навели докази своєї правоти. Більш детально, чому експерти так вважають – можна подивитися у цьому відео:

Крім того, на засіданні було представлено докази того, що перший автомобіль з’явився у Києві на рік раніше, а саме – 28 червня 1897 року (за старим стилем), або 10 липня 1897 року за новим календарним стилем. Цим доказом є публікація у газеті “Киевлянин” №178 від 30.06.1897 р, в який описується поява першого у Києві саморухомого екіпажу. Цю газету й було продемонстровано в оригіналі.

На засіданні Історичного Автоклубу було зазначено, що сьогодні існують і інші версії ще більш ранньої появи першого автомобіля у Києві у 1896 році, але вони поки не знайшли документального підтверження цьому факту. Тому 1897 рік зараз можна вважати офіційною і доведеною датою появи першого автомобіля у Києві, і вести від цієї дати початок автомобілізму у столиці.

На наступному засіданні Історичного Автоклубу учасники спробують визначити марку та модель цього авто, яке з’явилося у Києві 10 липня 1897 року. Щоб не пропустити цікаві події – рекомендуємо підписатися на канал проєкту

admin

Наверх