У чому головні переваги нового тягача DAF XG+ над попередніми верcіями XF > Gercek Tesisat

У чому головні переваги нового тягача DAF XG+ над попередніми верcіями XF

DAF XF завжди був любимцем далекобійників, завдяки досить зручній і місткій кабіні. Достатньо заглянути у статистику продажів вживаних тягачів, де DAF вже багато років поспіль займає перші місця. Але нове покоління XG+, прийшло не на заміну XF, а доповнило модельний ряд виробника із Нідерландів. DAF XF також змінився і залишається у виробництві, але флагманом тепер буде саме XG+. Про це дивіться у цьому відео:

DAF XG+ отримав подовжену на 490 мм повністю нову кабіну с покращеною аеродинамікою зі збільшеним внутрішнім комфортом, оптимізовану силову лінію та електроніку. У комплексі це дало змогу зменшити споживання пального на 10,2% у порівнянні з аналогічними версіями попереднього модельного ряду.

Гама двигунів залишилася такаж сама: 11-літрові та 13-літрові, потужністю від 367 до 530 к. с. Причому головну ставку на українському ринку дилеру будуть робити саме на 13-літрових версіях 483 та 530 к.с. DAF не боїться декларувати, що нова вантажівка буде споживати близько 25 л на 100 км пробігу (для версій з 483 кс двигуном) з повним вантажем (повною вагою 40 т). Це дуже смілива заява, але у DAF впевнені у цих показниках, бо значно покращили аеродинаміку.

Сама кабіна тепер має нахил, елементи облицювання радіатора також мають різні кути нахилу, з’явилися додаткові спойлери знизу та й форма кабіни працює над зменшенням аеродинамічного опіру. Все це дало результат. Коєфіціент опору повітрю вдалося понизити на 19%, що скоротило витрату палива на 6,3%. Усі вантажівки нового покоління комплектуються 12-ступеневими автоматичними КПП ZF Traxon. “Механіку” вже не можна замовити навіть, як опцію.

Також дуже ретельно конструктори попрацювали над щілинами. Де тільки можна, вони герметизовані ущільнювачами. Це не тільки знизило рівень шуму, а ще й також спрацювало на зменшення опору. Плюс, воздухозабірник у DAF XG+ тепер розміщено у передній частнині, а не позаду кабіни.

Крім того DAF XG+ отримав найбільш комфортну кабіну для водія та пасажира усіх часів. Довжина кабіни внутрі збільшилася на 330 мм, а об’єм кабіни зріс на 14% до 12,5 м куб. Внутрі можна не тільки стояти у весь зріст, а навіть повісити турнік та підтягатися, бо висота до стелі 2145 мм (у моделі XG 2025 мм, а на XF – 1900 мм). До того ж, висота моторного тонелю лише 5 см, тобто практично його не має. Це створює небувалий комфорт.

Крім того, значно покращена оглядовість з кабіни. Тільки площа лобового скла становить 2,3 м2, нижня лінія скла починається на 30 см нижче, а бічні вікна мають збільшену оглядовість. Це мінімізувало «сліпі» зони та значно підвищило безпеку при маневруваннях.

Для зручності водія в салоні тепер з`явились спеціальна рівна поверхня та висувні шухлядки. А в холодильник тепер влазять 1,5-літрові пляшки. Новинка також отримала багато електронних асистентів вже в базі.

На DAF XG+ вже встановлено круїз-контроль третього покоління, який заздалегіть підлаштовує швидкість під рел’єф місцевості, щоб мінімізувати витрати пального.

Вже в “базі” DAF XG+ отримав LED-освітлення, 12-дюймовий цифровий дисплей, замість аналогових приборів та нове оздоблення кабіни.

Більш детально про DAF в Україні

admin

Наверх