У Туреччині стартовало виробництво національного електрокара TOGG > Gercek Tesisat

У Туреччині стартовало виробництво національного електрокара TOGG

За планом TOGG, виробництво буде повністю налагоджено до початку листопада та «законсервовано» у такому вигляді. Наприкінці першого кварталу наступного року планується ринковий дебют: першим у продажу з’явиться електричний кросовер. До цього він ще має пройти сертифікаційні випробування на відповідність європейським стандартам, адже автомобіль планують продавати і за межами Туреччини.

Перший прототип кросовера, прозваного “ердоганомобілем”, TOGG показала ще 2019 року. 2021-го зробила крок до серійної збірки — зварили перший кузов «товарного» зразка. Того ж року молода марка запатентувала у бюро Євросоюзу другу модель – електричний седан.

Позашляховик отримає дві модифікації: з 200-сильним електромотором на задній осі або з двома двигунами – по одному на кожну вісь. У другому випадку віддача установки становитиме близько 400 сил. Найпотужніша версія зможе розганятися з 0 до 100 км на годину за 4,8 с, а максимальний запас ходу складе близько 500 км. Ймовірно, аналогічна начинка буде і у седана.

Каким будет турецкий народный электрокар TOGG

admin

Наверх