У росії реанимують виробництво радянських двигунів 60-х років > Gercek Tesisat

У росії реанимують виробництво радянських двигунів 60-х років

У росії реанимують виробництво радянських двигунів 60-х років - двигун
Компанія “Соллерс” оголосила про відновлення виробництва восьмициліндрових двигунів ЗМЗ 520 серії з першого півріччя 2023 року. Всього рік тому застарілі мотори відправили у відставку, а тепер 523-й і 524-й знову почнуть випускати, йдучи на зустріч запитам російського автопрому. Оснащуватимуться ними як нові автобуси, так і старі, які потребують заміни силового агрегату, повідомляє прес-служба «Соллерс».
Двигуни 520-ї серії використовувалися в комерційній техніці та автобусах ПАЗ, проте наприкінці грудня 2021 року їх зняли з конвеєра Заволзького моторного заводу (нині Заволзька філія ТОВ «УАЗ»). Атмосферний двигун V8 об’ємом 4,7 літра розвивав від 124 до 138 кінських сил у бензиновому та битопливном (працюючому за схемою бензин + пропан-бутан) варіантах, які носять індекси 523 та 524 відповідно.

Вартість моторів, якими комплектувалися автобуси ПАЗ-3205, складала близько 250 000 рублів. Після припинення виробництва ПАЗи почали оснащувати сучаснішими дизельними агрегатами ЯМЗ-536, які коштують вдвічі дорожче.

Судячи із заяви “Соллерс”, автобусам вирішено повернути старий мотор. «В даний час на ринку знову виник попит на нашу лінійку двигунів V8 як для нових автобусів, так і для вторинного ринку запасних частин. Ми бачимо чітку потребу ринку в цьому двигуні на найближчі кілька років», – сказав глава Заволзької філії Ільнур Сахабієв.

Раніше російський уряд дозволив випускати автомобілі з моторами екологічного класу «Євро-0», тобто відповідні нормативам 1988 року. Постанова наразі діє до 1 лютого 2023 року. Також воно дозволяє не оснащувати автомобілі системами ABS, ESP та автоматичною ЕРА-ГЛОНАСС.

В РФ відновлять виробництво автомобілів класу Євро-0

admin

Наверх