У Росії автомобілі подорожчали до 50% лише за місяць > Gercek Tesisat

У Росії автомобілі подорожчали до 50% лише за місяць

Загалом купувати автомобілі в Росії стало дорожче на 35-45%, ніж це було у лютому. Ціни підвищили 26 найбільших автомобільних марок, представлених у Росії – причому, подорожчали практично всі їхні моделі.

Найбільше подорожчали Isuzu D-Max, Opel Vivaro, Pegeot Expert Refri, кілька комплектацій Lada – тут спостерігалося зростання до 50%.

Популярні автомобілі Kia тепер коштують на 24-39% дорожче, Subaru на 25%, Mazda, Nissan та Citroen – на 35%, Renault – на 38%, Mitsubishi – на 42%.

Китайські Chery зараз теж коштують дорожче, але підвищення ціни тут більш помірне і становить від 15 до 25% залежно від моделі.

Деякі компанії, за даними агентства Автостат, підвищували ціни двічі за останній місяць, що пояснюється постійним зростанням курсу долара, призупиненням постачань, збоями у виробництві та загальною нестабільністю ринку.

Втім, все вищезгадане триває і до цього дня, що дозволяє передбачити подальше зростання цін на автомобілі. А разом з ним і цілком ймовірне падіння продажів, по-перше, через подорожчання, а по-друге, через складнощі з обслуговуванням.

В России оценили первые последствия санкций для их авторынка

admin

Наверх