У Китаї спалахнув скандал, де автовиробник звинуватив іншого у плагіаті > Gercek Tesisat

У Китаї спалахнув скандал, де автовиробник звинуватив іншого у плагіаті

У Китаї спалахнув скандал, де автовиробник звинуватив іншого у плагіаті - Geely
Пам’ятаєте, з чого починався китайський автопром? Так, з плагіату, коли виробники без сорому копіювали зовнішність популярних у світі авто. І ось тепер, китайський автовиробник Changan викрив Geely у плагіаті і пригрозив судом. Приводом для суперечок став дизайн моделей нового суббренду Galaxy, який Geely офіційно представив наприкінці лютого. У компанії Changan вважали, що вигляд седана Galaxy Light скопійований з її моделей, і направили до Geely листа зі звинуваченням у порушенні інтелектуальних прав.
Навколо останнього і почала спалахувати скандал. Дизайн гібридної чотиридверки обурив компанію Changan, яка відзначила підозрілу схожість Light та «концепт-кара Changan Automobile та серійних моделей компанії». У Geely направили листа, в якому попросили автовиробника «припинити неправомірні дії». Якщо реакції не буде, то Changan залишив за собою право «вжити юридичних заходів».

Автомобілі справді схожі. І цьому можна знайти пояснення: за дизайн лінійки Galaxy відповідає Чень Чженчен, який є віце-президентом з дизайну Geely Auto. Він перейшов у Geely у 2020 році, а до цього майже 20 років працював у Changan Automobile, де у тому числі розробляв дизайн моделей Uni.

admin

Наверх