У Казахстані зупинено збирання Hyundai Solaris та Creta. Через росію > Gercek Tesisat

У Казахстані зупинено збирання Hyundai Solaris та Creta. Через росію

У Казахстані зупинено збирання Hyundai Solaris та Creta. Через росію - Казахстан
Компанія Astana Motors, що володіє підприємством Hyundai Trans Kazakhstan, оголосила про тимчасове припинення виробництва двох моделей: седана Solaris (Aсcent на місцевому ринку) та кросовера Creta. «Інтерфакс» уточнює, що ці автомобілі збирали з російських комплектуючих, постачання яких навесні цього року припинилися. Останні місяці завод збирав машини із запасів деталей, але вони вичерпалися.
Казахстанський завод домовився з Hyundai Motor Company про екстрену квоту на постачання комплектуючих з інших країн, але їх не вистачило надовго. В даний час опрацьовується питання про подальші поставки та нові логістичні ланцюжки, зазначає Astana Motors, але найближчим часом нових комплектуючих автовиробник не очікує, оскільки російське підприємство «Хенде Мотор Мануфактурінг Рус» знаходиться у тривалому простої.

Крім згаданих Accent/Solaris та Creta, в Казахстані виробляють Santa Fe, Palisade, Tucson, Elantra, Sonata та i30, а також освоює збірку Bayon. Клієнтам, які чекають на автомобілі Ассент і Creta, пропонують залишитися в черзі і чекати на поновлення виробництва або оформити замовлення на іншу модель марки.

Що ж до заводу, то він «не відмовляється від зобов’язань щодо збільшення виробництва автомобілів та розширює модельну лінійку». Зокрема, в дилерські центри вже надійшов i30, а в найближчому майбутньому до автосалонів дістанеться і Bayon. Варто зазначити, що в Росії ці моделі не представлені.

За даними Асоціації казахстанського автобізнесу (АКАБ), у липні в Казахстані було продано 11 тисяч легкових та легких комерційних автомобілів (391 одиниця), 2,6 тисячі з яких – це Hyundai (+29,6%). Корейська марка у другий місяць літа і за підсумками січня-липня стала другою за обсягами продажів у країні, поступившись лише Chevrolet. Кросовер Creta у свою чергу входить до топ-10 найпопулярніших моделей за підсумками липня – він завершив місяць з показником 391 проданий екземпляр.

Виробництво автомобілів в Узбекистані перевищило російські обсяги

admin

Наверх