У Казахстані збудують завод з випуску відразу кількох брендів китайських автомобілів > Gercek Tesisat

У Казахстані збудують завод з випуску відразу кількох брендів китайських автомобілів

Завод буде добудований у 2025 році, і там організують виробництво моделей Chery, Changan та Haval (належить GWM). Автомобілі планується випускати виключно дрібновузловим методом зі зварюванням та забарвленням кузова. Згідно з планами, виробнича потужність нового мультибрендового підприємства становитиме 90-10 тисяч автомобілів на рік, і 60% від цього обсягу (приблизно 55 тисяч машин) експортують до країн СНД. Чи в цьому списку буде Росія, не уточнюється.

У Казахстані зупинено збирання Hyundai Solaris та Creta. Через росію

На опублікованому слайді можна розглянути розташування цехів на території 100 тисяч квадратних метрів. На карті присутні цехи зварювання та фарбування, складальні цехи площею 25 тисяч квадратних метрів, а також кілька заводів-постачальників, що випускають автомобільні крісла, мультимедійні системи, килимки та пластикові деталі. Розмічені та складські приміщення. Новий завод буде сусідити з Hyundai Trans Kazakhstan.

Інвестиції в проект будівництва нового автомобільного підприємства в Астані складуть близько 200 мільйонів доларів. На заводі організують близько 2,2 тисяч робочих місць.

Виробництво автомобілів в Узбекистані перевищило російські обсяги

admin

Наверх