Українці зможуть закріплювати номерні знаки за авто родичів > Gercek Tesisat

Українці зможуть закріплювати номерні знаки за авто родичів

«Кабінет Міністрів України 10 вересня 2022 року ухвалив постанову №1019. Згідно з нею номерні знаки уже можна перезакріплювати за авто родичів, незабаром відбудеться впровадження онлайн послуги замовлення номерних знаків через вебзастосунки», – зазначається у повідомленні.

Ця постанова регламентує можливість після продажу транспортного засобу при перереєстрації його або після зняття з обліку при вибракуванні перезакріпити номерні знаки не тільки за своїм іншим транспортним засобом, а й за транспортним засобом членів родини.

«Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим. Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків», – зазначається у повідомленні.

У ГСЦ МВС України зазначили, що номерні знаки, які перезакріплюватимуться, мають відповідати чинним встановленим вимогам щодо зазначення адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії. Також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Можливість замовити наявні у сервісному центрі МВС номерні знаки незабаром з’явиться в Електронному кабінеті водія або через Портал Дія.

Кабмін дозволив онлайн реєстрацію автомобілів

З початку року в Україні видано 203 тис. нових посвідчень водія

admin

Наверх