Українцям не потрібно буде замінювати посвідчення водія на час перебування під захистом у країнах ЄС > Gercek Tesisat

Українцям не потрібно буде замінювати посвідчення водія на час перебування під захистом у країнах ЄС

користуватись українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом;

користуватись українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії;

отримати без складання іспитів тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українського посвідчення водія.

Eказані зміни передбачені у Регламенті, який розроблений Європейською Комісією та наразі проходить процедуру першого читання в Європейському Парламенті.

Зауважимо, що наші громадяни користуються українським водійським посвідченням в ЄС. Проте в низці країн діють обмеження. Наприклад, Австрії, Латвії та Німеччині ними можна користуватися без обмежень лише протягом шести місяців. А потім необхідно складати іспити та отримувати посвідчення водія відповідної країни.

Однак після затвердження Регламенту українцям на час перебування під захистом в країнах Євросоюзу не потрібно буде обмінювати посвідчення чи складати додаткові іспити.

Сподіваємося, що дуже скоро вказаних обмежень не буде. Це допоможе тимчасово переміщеним громадянам й надалі користуватися українським посвідченням водія для пересування країнами Євросоюзу, – повідомив Головний сервісний центр МВС України.

admin

Наверх